Robert Patrick over Scorpion: 'De sky is de limit.'

De tv-serie Scorpion begon in 2014 met verhalen gebaseerd op de ervaringen van wunderkind Walter O'Brien. De serie scoorde prima, en dus was een tweede seizoen een logisch gevolg. Zondagavond begint dit tweede seizoen op Veronica, maar in de VS is het al sinds september bezig. Ter promotie daarvan reisden cast en producers afgelopen zomer af naar San Diego om tijdens Comic-Con International te praten met fans en pers. FOK! sprak met Robert Patrick, die de rol van agent Cabe Gallo speelt, en Nicholas Wootton, een van de executive producers van Scorpion.

Robert Patrick in Scorpion

Omdat Comic-Con natuurlijk een event voor fans is, kwamen deze fans al snel ter sprake. Scorpion heeft een uitgesproken fanbase, die logischerwijs online actief is, en de makers zijn zich daar terdege van bewust.

Robert Patrick: "Daar ben ik heel blij mee. Het is heel leuk om de reacties te zien. In de pauze tussen de opnames ben ik de wereld rond gereisd en overal waren er fans van Scorpion. En ze geven daadwerkelijk, oprecht om de personages. Het is zo leuk om dat te weten. Ik ben heel trots op de show en dat ik eraan meedoe."

Nicholas Wootton: "De reacties van de fans zijn geweldig. Onze fans zijn heel enthousiast en enorm loyaal en ze geven net zo veel om de show als wijzelf. Dat is overweldigend."

Een show met veel fans heeft veel online activiteit op fora, social media en dergelijke. Het contact met kijkers dat makers van een serie op deze manier kunnen hebben is leuk, motiverend, maar het kan ook frustreren.

NW: "Het is moeilijk, want je wil graag laten weten wat er gaat gebeuren in de show, maar dat kun je natuurlijk niet doen. Als producer van een show moet je natuurlijk een lijn trekken, maar als iemand het helemaal bij het juiste eind heeft, krijgt-ie wel eens een 'favorite' [op Twitter, red], maar als ze het fout hebben... je kunt niet laten weten wat er wél gaat gebeuren. We hebben zulke geweldige fans die met ons willen communiceren, maar het gaat niet echt. Het is alsof iemand voor je zit en een vraag stelt, of jou een SMS stuurt met een vraag en dan lees je het en denk je 'ik kan hier niet op antwoorden, sorry'. Dat is soms wel klote."

RP: "Als acteur moet je ook opletten dat je je niet laat beïnvloeden door wat je denkt dat de fans willen zien. Dat doe ik liever niet. Ik benader een rol vanuit hoe ik hem zou willen zien. Ik lees wel eens suggesties, en dan denk ik 'ja, ja, dat zal wel', maar ik probeer trouw te blijven aan het personage zoals het op papier staat."

Patrick is echter niet tegen contact met de fans. Het enthousiasme over het aanwezig zijn op Comic-Con straalt van hem af, ook al is dit niet eens zijn eerste keer (we spraken hem een jaar eerder ook al op Comic-Con over Scorpion).

RP: "Ik heb een aantal cons gedaan over het gehele land. En het is interessant, want er zijn veel verschillende. Ik ben naar True Blood cons geweest, Sons of Anarchy, maar ik denk dat Scorpion weer een nieuwe impuls in die wereld wordt. Het is een uniek soort serie, en ik weet nog niet precies waar dat in past. We zijn niet sciencefiction, of zoiets, wat ook betekent dat er geen grenzen zijn aan wat we kunnen doen. We kunnen friggin' doen wat we willen, weet je wel? De sky is de limit."

Het einde van het eerste seizoen heeft de situatie in het Scorpion-team nogal veranderd. Zo is er een nieuwe baas in het speelveld en is de positie van Cabe, Patricks personage, nogal onzeker. Hoe gaat het nu verder met Cabe?

RP: "Cabe moet een pistool dragen. Dat heeft hij nodig. Hij moet wat overheidsdruk kunnen uitoefenen op de situatie om effectief te zijn, dus ik hoop dat hij een manier vindt om toch in een soort van overheidsorganisatie aan de slag te kunnen."

NW: "Ik weet niet wat er gaat gebeuren."

RP: "Misschien gebeurt er wel niets."

NW: "Geen idee."

RP: "Het is heel wankel."

NW: "We zijn wel heel enthousiast om Alana de la Garza in de show te hebben. Zij is de nieuwe Homeland Security topvrouw, en daar zijn we heel blij mee. Ze is geweldig."

RP: "We hebben veel lol met haar."

NW: "Ik heb met haar gewerkt aan Law & Order, jaren geleden. Ze is een fenomenaal actrice. En ik denk dat ze heel goed in het team gaat passen."

RP: "En op foto's, oef!"

NW: "Ze is goed om aan te zien, ja. En het is goed om af en toe nieuw bloed in een serie te brengen. Dat is wat een tweede seizoen voor je kan doen. We kunnen weer een heleboel afleveringen vullen, en we hebben de mogelijkheid om te laten zien hoe de bestaande gasten reageren op deze soort van nieuwe energie. Dus dat is altijd leuk om te doen."

Scorpion 2 begint zondagavond om 20.30 uur bij Veronica. Er zijn wekelijks twee afleveringen te zien.