Nintendo 3DS-launchgames

Nintendo 3DS

De lancering van de Nintendo 3DS is eind deze week, maar welke games ga jij naast de nieuwe handheld op de toonbank leggen? FOK!games mocht bij Nintendo zelf al wat games uitproberen, zodat we jullie wat wegwijs kunnen maken in de wereld van 3D.


Nintendogs + Cats

Dit spel is duidelijk voor de casual speler, of je moet een zachte kant hebben die je voor jezelf wilt houden. Het principe van het spel is hetzelfde als het origineel op de DS: je gaat je huisdier verzorgen en samen ga je er op uit om te wandelen, de behoefte van het dier op te ruimen en natuurlijk ook te spelen. De naam van het spel, Nintendogs + Cats, zegt het al, dit keer heb je naast honden ook katten die je kunt houden in je huisje.

Je kunt ze wassen, borstelen, uitdossen met allerlei kleding, strikjes en zonnebrillen. Eten en drinken geven op zijn tijd is ook belangrijk, dus je zult ook daar geld aan uit moeten geven. In de verschillende winkels kun je van alles kopen. Zo is er een dierenspeciaalzaak voor eten, drinken, speelgoed en wasmiddelen, maar ook een accessoirewinkel en een tweedehands winkel. Winkels hebben andere openingstijden, dus het ligt aan het moment van de dag of je iets kan kopen. Daarnaast is er ook nog een kennel, waar je nieuwe huisdieren kan kopen, dus als je enorme fan bent van een Shiba Inu, een Duitse Dog of een Oosterse kat, dan zul je eerst flink moeten sparen om je favoriete huisdier te kopen.

Nintendogs + Cats

Als je naast al deze winkels nog je interieur wilt aanpassen kan dat ook nog in de designwinkel. Hier kun je meubilair kopen, of je gehele huisstijl veranderen naar bijvoorbeeld een Japanse woning inclusief tatami-matten of een sprookjeswoning. Genoeg geld uit te geven dus, maar hoe verdien je nu geld om dit alles te kunnen kopen?

Door je huisdier met wedstrijden mee te laten doen. Er zijn drie verschillende wedstrijden, ieder met een aantal moeilijkheidsgraden. Er zijn gehoorzaamheidswedstrijden, discuswerpen en ‘lure coursing': je huisdier gaat hard achter een aas aan een touwtje rennen dat jij voort laat bewegen naar de finish. Op het makkelijkste niveau heeft elke huisdier zijn eigen baan en moet je alleen opletten dat je niet te snel gaat zodat je dier zijn interesse in het aas kwijtraakt. Ook niet te langzaam gaan, want dan heeft de viervoeter je aas te pakken en sta je stil, dan win je natuurlijk nooit! In de tweede moeilijkheidsgraad kruisen banen zich al, dus moet je opletten dat dieren in hun enthousiasme niet gaan botsen.

Nintendogs + CatsNintendogs + Cats

In het begin lijkt het allemaal moeilijk en doet je huisdier nog niet alles dat je wilt. Gelukkig kun je voor elke soort wedstrijd oefenen: gehoorzaam kun je al thuis, maar discuswerpen doe je in het park of op het strand. Het ‘lure coursing' oefen je op de sportschool, waar ze ook een parcours hebben om te oefenen. Ook de stappenteller die in de 3DS gebouwd is wordt natuurlijk gebruikt als conditiemeting voor je dier. Zo verbeter je de conditie, de pakkans van een discus en zijn gehoorzaamheid zodat je beter presteert in de diverse wedstrijden en met de hoofdprijs ervandoor kan gaan.

Nintendogs + Cats zal de spelers van de oude DS-spellen zeker weer kunnen overtuigen. De 3D-effecten zijn natuurlijk aanwezig dus je discus vliegt de diepte in. Ben je de 3D-effecten moe, dan zet je dat gewoonweg uit en speel je verder in 2D, zonder beperkingen te krijgen in het spel. Er is genoeg te verzorgen, te spelen en te kopen om je weken bezig te houden. Je huisdier kan nog vriendjes maken, ook door de Streetpass-functionaliteit, de dienst die blijft werken als je 3DS dichtgeklapt is, zodat je viervoeter ook huisdieren van andere spelers kan leren kennen.