MLB: spanning in game 7 World Series

H.Vviv

Washington Nationals heeft de eerste MLB-titel in zijn veertienjarige bestaan binnen. De Nationals wonnen de World Series in een spannende game 7 met 6-2 van de Houston Astros.

De eindstand in de best-of-seven-serie werd daarmee 4-3. Opvallend genoeg won de thuisspelende ploeg geen enkele keer in alle zeven wedstrijden.

De Houston Astros begonnen sterk aan de allesbeslissende zevende game in de World Series. Vanaf de eerste inning zette ze Max Scherzer onder druk. De startende werper, die game 5 nog had gemist vanwege een nekblessure, was wel fit genoeg voor game 7. In de zevende game van de World Series kwam Scherzer de eerste inning nog wel zonder problemen door, maar in het vervolg had de 35-jarige werper veel moeite.

In de tweede inning kwam de Astros op 1-0 dankzij een homerun van eerstehonkman Yuli Gurriel. Later in de inning volgde nog honkslagen van Yordan Alvarez en Carlos Correa, maar hij wist meer runs te voorkomen in de tweede inning. Ook in de volgende innings kwamen steeds twee man op de honken, maar Scherzer voorkwam erger. Pas in de vijfde inning werd het 2-0 voor de thuisspelende ploeg. Na een honkslag van Correa wist Gurriel te scoren.

Waar Scherzer moeite had deed de startende werper van de Houston Astros het een stuk beter. Zack Greinke maakte indruk in de eerste zes innings. Met zijn curveballen wisten de Nationals geen raad tot aan de zevende inning waar Anthony Rendon uit het niet een homerun sloeg. Greinke gaf daarna direct een vrije loop weg en dat was ook meteen einde avond voor de 36-jarige werper.

Met Gerrit Cole in de bullpen leek hij een logische keus, maar manager AJ Hinch van de Astros koos opvallend genoeg voor Will Harris. Dat een achteraf een foute keuze was werd al snel duidelijk, want op zijn tweede worp sloeg Howie Kendrick de bal uit het stadium, direct goed voor twee runs, en de voorsprong voor de Nationals.

Het was voor de Nationals om de voorsprong over de streep te trekken en dat ging de bullpen van de Nationals heel goed af. Waar Scherzer veel moeite had met de slagploeg van de Hosuton Astros kwam de bullpen niet in de problemen. Eerst nam Patrick Corbin het over van Scherzer. Hij gooide drie innings, waarna Daniel Hudson het afmaakte voor de Nationals en zo de eerste titel bezorgde in het bestaan van de Washington Nationals. Voor een team uit Washington is het 95 jaar geleden dat een team in het honkbal nog eens de beste is. Toen wonnen de Washington Senators van de New York Giants in zeven wedstrijden.

Op het moment dat Hudson zijn laatste bal van de wedstrijd gooide stond het al 6-2 na runs in de achtste en negende inning van de Nationals.