MLB: Homeruns zorgen voor het verschil in game 6 World Series

H.Vviv

De Washington Nationals hebben afgelopen nacht de zesde wedstrijd van deze World Series gewonnen, waardoor een beslissende zevende game nodig is. De Nationals wonnen in Houston met 7-2 van de Houston Astros. Komende nacht valt de beslissing wie de World Series op zijn naam schrijft.

De Nationals begon goed aan de wedstrijd tegen de Houston Astros. Direct stond werper Justin Verlander onder druk nadat Trea Turner, de openingsslagman direct op de honken kwam. Via een opofferingsslag van Adam Eaton kwam Turner op het tweede honk. Vanaf het tweede honkman wist de kortestop te scoren na een honkslag van Anthony Rendon.

De Houston Astros waren niet erg onder de indruk van de start van de Washington Nationals. Een tweehonkslag van George Springer werd gevolgd door een wilde worp van Stephen Strasburg, starter bij de Nationals. Via een sacrifice fly van Jose Altuve was het alweer gelijk. Alex Bregman zorgde via een homerun voor de 2-1 in de eerste inning.

Na een rommelig van zowel Verlander als Strasburg verliep de volgende innings vlekkeloos voor beide starters. In de vierde inning kwamen de eerste moeilijkheden voor Verlander nadat hij twee vrije lopen weggaf, terwijl Strasburg zijn pitchcount laag hield.

In de vijfde inning kwam Verlander opnieuw in de problemen. Homeruns van Adam Eaton en Juan Soto zorgde voor een 3-2 stand in het voordeel van de Washington Nationals. Voor Verlander was het ook meteen zijn laatste inning deze wedstrijd en zou opnieuw geen winst achter zijn naam krijgen. Uiteindelijk werd het een verliespartij en hij heeft nu al zijn zes partijen in de World Series verloren.

In de zevende inning ging het mis voor de Houston Astros, al kreeg de thuisploeg in eerste instantie nog de hulp van de scheidsrechters. Na een grondbal van Turner leken de Washington Nationals in kansrijkepositie te komen nadat een aangooi van reliever Brad Peacock werd gemist door eerste honkman Yuli Gurriel. De Washington Nationals hadden nu lopers op het tweede en derde honk, maar de arbitrage besliste anders. Turner werd uitgegeven wegens hinderen van Girriel al was daar in de herhaling geen sprake van, al bleef de beslissing van de scheidsrechters onbegrijpelijk staan.

Ondanks dat Turner uit was nam Rendon in diezelfde inning nog sportieve wraak. De derde honkman sloeg met één man op de honken de bal uit het stadion en zo liepen de Nationals uit naar een 5-2 voorsprong. In de negende inning liepen de Washington Nationals nog uit naar een 7-2 voorsprong en dat was ruim voldoende om een zevende game af te dwingen in de World Series.

In de alles-of-niets-wedstrijd is het de beurt aan Max Scherzer en Zack Greinke. Voor het eerst in de geschiedenis staan er in de beslissende laatste wedstrijd twee voormalig Cy Young-winnaars tegenover elkaar. Scherzer stond eerst gepland voor game 5, maar op de dag dat hij moest gooien kreeg de ace van de Nationals te maken met nekklachten. Greinke moet het doen voor de Houston Astros.