Horrorblessure UFC-vechter

Floris_Stempel

De Amerikaanse MMA-vechter Austin Hubbard won zaterdagnacht zijn eerste gevecht voor de UFC. Na drie zware ronden besloot de jury unaniem dat hij de overwinning mee naar huis mocht nemen. Helaas voor Hubbard mocht hij nog iets anders meenemen en dat bleek uiteindelijk verschrikkelijk pijnlijk te zijn.


Austin Hubbard (r) wint na jurybesluit (Foto: Gettyimages)

De vele low-kicks van tegenstander Kyle Prepolec kwamen namelijk zo keihard aan en waren zo goed geplaatst dat het dijbeen van Hubbard na het gevecht gevaarlijk begon op te zwellen. De zwelling werd zelfs zo erg, dat Hubbard naar het lokale ziekenhuis werd gebracht waar zijn been werd opengesneden om de pijn te verlichten.

Lees ook: UFC: niemand verwachtte vijf ronden, KO in eerste

“Nou, niet precies zoals ik de avond wilde vieren. Moest gisteravond geopereerd worden vanwege de zwelling in mijn been, deze was zo erg dat ik flauwviel waardoor ik naar het ziekenhuis werd gebracht en mijn been moest worden opengesneden om de zwelling te verlichten,” volgens Hubbard op Instagram.

Hubbard plaatste een foto van zijn opengesneden dijbeen inclusief afvoer voor het resterende bloed. Voor degenen die onderstaande Instagramfoto niet kunnen zien, klik dan hier