Schouw Brunssumerheide blijft besloten ondanks kort geding

Monique Verlind (DJMO)

Op dinsdag 27 augustus vindt de vierde pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen Jos B., de man die onder meer wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg in Maastricht.

's Ochtends vindt er eerst een besloten schouw plaats op de Brunssumerheide. Hoewel de NOS, het ANP, het AD, De Telegraaf, RTL Boulevard, RTL Nieuws, Nu.nl, Hart van Nederland, de journalistenvakbond NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren een kort geding hadden aangespannen in het kader van persvrijheid en de openbaarheid van de rechtspraak, oordeelde de rechtbank vanmorgen dat de schouw toch besloten blijft zo meldt de Telegraaf.

Omdat de rechtbank niet exact kan inschatten hoeveel tijd de schouw in beslag neemt, is de aanvangstijd onzeker. Wel staat vast dat deze pro-formazitting in de middag van 27 augustus wordt gehouden. Er wordt naar gestreefd om de zitting om 14.30 uur te laten beginnen. De pro-formazitting is openbaar.

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Er zal worden gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning. Verdachte Jos B. is aanwezig bij de zitting.