Annan houdt vast aan bekende namen voor EK hockey

Redactie

Bondscoach Alyson Annan heeft de selectie bekend gemaakt van het Nederlands hockeyelftal voor het Europees kampioenschap dat van 16 tot en met 25 augustus in Antwerpen wordt gespeeld. De Nederlandse hockeysters zijn titelverdediger en gaan op jacht naar de Europese titel met de verwachte spelersgroep, dus zonder Hoofdklasse-topscorer Ginella Zerbo (afgevallen) en Pien Sanders (geblesseerd).

Van de groep van 24 speelsters die afgelopen week op stage was naar Japan, zijn er 18 geselecteerd voor het EK. Het zijn dezelfde achttien speelsters die waren opgeroepen voor de Grand Final van de Pro League. Marijn Veen (Amsterdam) en Sanne Koolen (Den Bosch) maken hun EK-debuut in Antwerpen. In vergelijking met de achttien speelsters die wereldkampioen werden in Londen afgelopen jaar, zijn Maria Verschoor en Veen de namen die de plaats innemen van de gestopte Carlien Dirkse van den Heuvel en Kitty van Male.

Fortuin en Richardson reserve
Bondscoach Annan heeft SCHC-speelsters Kyra Fortuin en Famke Richardson aangewezen als reserve. De onfortuinlijke verdedigster Pien Sanders kwam niet in aanmerking, omdat ze nog te veel last heeft van de blessure aan haar linkerknie. Zij miste vorig jaar ook al het WK door een blessure, destijds herstelde ze van een hersenschudding.

Ginella Zerbo, topscorer van de Hoofdklasse, is net als voor de Grand Final van de Pro League afgevallen voor de selectie en is geen reserve. Ook Maartje Krekelaar en Renée van Laarhoven hebben de selectie niet gehaald voor het toernooi in Antwerpen, dat zaterdag 17 augustus begint met de wedstrijd tegen thuisland België.

Den Bosch is hofleverancier van de Oranje Dames met zeven speelsters. Landskampioen Amsterdam volgt met zes hockeysters. SCHC levert drie internationals en twee reserves.

Selectie EK Hockey

Den Bosch: Ireen van den Assem, Margot van Geffen, Marloes Keetels, Josine Koning (k), Sanne Koolen, Frédérique Matla, Lidewij Welten
Amsterdam: Eva de Goede, Kelly Jonker, Lauren Stam, Marijn Veen, Anne Veenendaal (k), Maria Verschoor 
SCHC: Laurien Leurink, Caia van Maasakker, Xan de Waard 
Oranje Rood: Laura Nunnink 
Kampong: Malou Pheninckx