Zuid-Korea tegen Noord-Korea in WK-kwalificaties; Iran loot Irak

Boris (borisz)

Zuid-Korea neemt het in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal van 2022 en de Azië Cup van 2023 op tegen Noord-Korea. Ook Libanon, Turkmenistan en Sri Lanka kwamen woensdag bij de loting voor de tweede ronde van de Aziatische voetbalfederatie AFC in groep H terecht.

Noord-Korea deed in 2010 voor het laatst mee aan het WK. In de groepsfase verloor het land toen drie keer. Zuid-Korea was de laatste negen edities van het wereldkampioenschap van partij. In 2002 leidde bondscoach Guus Hiddink de Koreanen naar de halve eindstrijd.

In groep C wacht Iran, met bondscoach Marc Wilmots, een pittige confrontatie met buurland Irak. De groep wordt aangevuld met Bahrain, Hong Kong en Cambodia. De Verenigde Arabische Ermiraten onder leiding van Bert van Marwijk treffen Vietnam, Thailand, Maleisië en Indonesië. 

De acht groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de finaleronde. Ook de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de volgende ronde. Voor het continent Azië liggen maximaal vijf startbewijzen klaar voor het WK. Organisator Qatar hoeft niet aan het kwalificatietoernooi deel te nemen.