FOK! Wat een weer: warmer weer komt eraan

Stephan (Stephan5)

Goeiedag!  

Warmer weer is in aantocht. De komende dagen zien we het kwik elke dag een paar graden oplopen. Ook zijn er modellen die voor een echt warme periode gaan, maar dat is nog niet helemaal zeker. Feit is wel dat we die nare noordelijke stroming voorlopig kwijt zijn. Het hangt nog even van de positie van de hogedrukgebieden af hoe warm het werkelijk wordt.

Gisteren brak uiteindelijk ook in het noorden de zon door. Elders was het al zonnig. Er waren een paar stapelwolken, maar een bui leverde dat nergens op. Het werd al warmer met 20 tot 25 graden. Alleen op het strand was het 20 graden, achter de duinen zat je al zo op 23 graden, want de zeewind was niet sterk.

Vandaag  zien we meer wolken. Er passeren gedurende de dag enkele zwakke fronten. Op het actiefste front kan het in het noordoosten nog even tot onweer komen. Elders, en nabij de andere frontjes, valt er hooguit wat lichte regen. De temperaturen verschillen ook. Deze liggen tussen de 20 graden in het westen tot 25 in het oosten. De wind draait in de loop van de dag naar zuidwest en neemt wat in kracht toe.

Vrijdag is weer droog, zaterdag kan er een enkele bui vallen. Daarna lijkt de warmte dus op te stomen.

Tot ziens.  

Maansverduistering (Foto: Kroezel)
In Brabant was de maansverduistering goed te zien. Fraaie foto! (Foto:Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.