UFC: strijd der giganten eindigt snel

Floris_Stempel

Er is toch eigenlijk geen twijfel meer dat Francis Ngannou de meest gevreesde MMA-vechter in het zwaargewicht is en daarmee misschien wel in de gehele UFC. Zaterdagnacht vernietigde hij de voormalig kampioen Junior dos Santos. Binnen anderhalve minuut.

JDS mocht zich in een mooi rijtje scharen. Alistair Overeem, Curtis Blaydes, Cain Velasquez, allen zijn binnen de twee minuten knock-out geslagen. Even dacht het publiek dat Dos Santos zich met zijn snelle bokscapaciteiten uit dit illustere rijtje mannen kon onttrekken, maar al snel werd duidelijk dat de Kameroenees vuisten van graniet heeft.

Direct vroeg Ngannou om een gevecht met kampioen Daniel Cormier, maar daar zal hij nog even op moeten wachten. Die ontmoet eerst nog Stipe Miocic, de vechter waarvan DC de kampioensgordel van heeft afgenomen en waar Ngannou al eens van verloren heeft.

UFC-directeur Dana White ziet het allemaal nog niet zo makkelijk. "Laten we eerst Stipe en Cormier afwachten. Eerst kijken wie er wint. Wat gaan DC doen als hij wint? Wie raakt geblesseerd. Er spelen veel factoren mee. Het is niet zo da je kan zeggen 'oh, ik heb deze wedstrijd gewonnen, nu ben ik de volgende in rij'", houdt White nog een slag om de arm.

Na twee verliespartijen vindt Ngannou dat hij de weg omhoog weer gevonden heeft met zijn derde achtereenvolgende overwinnning op knockout. "Na mijn twee verloren partijen ben ik gaan nadenken waarom ik dit ook al weer doe. Ik wam erachter dat ik in het begin helemaal geen MMA wilde doen. Maar nu ik het doe en er goed in ben, heb ik er ook plezier in en dan denk ik 'waarom ga ik niet door'."

Volledige uitslag UFC on ESPN 3
Francis Ngannou verslaat Junior dos Santos door TKO (stoten, ronde 1)
Joseph Benavidez verslaat Jussier Formiga door TKO (stoten, ronde 2)
Demian Maia verslaat Anthony Rocco Martin na jurybesluit (29-28 x2, 28-28)
Vinc Pichel verslaat Roosevelt Roberts na jurybesluit (29-28 x3)
Drew Dober verslaat Marco Polo Reyes door KO (stoten, ronde 1)
Alonzo Menifield verslaat Paul Craig door KO (stoten, ronde 1)
Ricardo Ramos verslaat Journey Newson na jurybesluit (30-27 x3)
Eryk Anders verslaat Vinicius Moreira door KO (stoten, ronde 1)
Jared Gordon verslaat Dan Moret na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Dalcha Lungiambula verslaat Dequan Townsend door TKO (stoten, ronde 3)
Amanda Ribas verslaat Emily Whitmire na opgave (rear-naked choke, ronde 2)
Maurice Greene verslaat Júnior Albini door TKO (stoten, ronde 1)