FOK! Wat een weer: opklaringen

qltel

De dag begint op veel plaatsen met zon, maar van het westen uit trekken enkele wolkenvelden oostwaarts. In de loop van de ochtend en middag komen er met name in het midden, noorden en oosten enkele buien tot ontwikkeling. Deze buien trekken naar Duitsland en lossen 's avonds op. De maxima liggen rond 19°C. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de middag draait de wind naar noordwest, in de avond naar noord.

Vannacht zijn er enkele dunne wolkenvelden, maar vooral brede opklaringen waarin er met name in het oosten een enkele ondiepe mistbank kan voorkomen. De minimumtemperaturen liggen tussen ongeveer 7°C in het noorden en 11°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke wind uit overwegend noordelijke richtingen. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige noordoostenwind.

Zaterdag zijn er zonnige perioden. Wel is er sluierbewolking aanwezig en ontstaan er vooral in de zuidelijke helft stapelwolken. In de avond lossen de stapelwolken weer op. Het blijft droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 19°C aan de noordkust tot ca. 25°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke, langs de westkust matige noordoostelijke wind. In de middag draait de wind aan de noordkust en op de stranden van de westkust naar een noordelijke richting. (Bron: KNMI)

Dreigende lucht gisteravond in Purmerend (Foto: spylacopa_68 )
Dreigende lucht gisteravond in Purmerend (Foto: spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.