Weerpraatje: mogelijk code oranje + hittekanon in stelling

Stephan (Stephan5)

Hallo!

Het is een paar dagen rustig geweest, maar voor morgen staat er mogelijk zwaar weer op het programma. De warme lucht waar we nu inzitten wordt, met de nadruk op tijdelijk, weer verdreven. In eerste instantie leek het geruisloos te gaan verlopen met alle activiteit boven Duitsland, maar de timing is nu een stuk later geworden. En dat wil dus zeggen ook een grotere kans op zware buien. Het lijkt er wel op dat de zwaarste buien zich in het binnenland gaan voordoen. Er staan momenteel geen waarschuwingen uit voor morgen, maar er wordt intern al gesproken over de mogelijkheid van supercells. Derhalve wordt er over de mogelijkheid voor CODE ORANJE gesproken. En gezien de afgelopen tijd zeker iets om in de gaten te houden. Overigens maakt ook het westen kans op een bui, maar het gros lijkt dit keer dus dieper landinwaarts te zijn.

Dat is nog niet alles. Op de weerkaarten wordt momenteel een heus hittekanon in stelling gebracht voor volgende week. Het is wat ver weg, dus nog wat vroeg om er zeker van te zijn, maar het zou volgende week met een diepe zuidstroming zomaar 35 tot 38 graden kunnen worden. En dat met een dauwpunt van 22 graden. Dat zijn heftige kaarten. Leuk om te volgen, maar als dit uitkomt...

In ieder geval, het weer staat niet stil. Dus morgen even opletten, en daarna mogelijk een hitte-opstoot. Overigens ook begin volgende week lijkt behoorlijk warm te verlopen.

Enfin. Wordt vervolgd! 

Hittekaart (Foto: GFS-uitvoer)
Dit is de potientiele hittekaart voor volgende week donderdag. Die voor vrijdag kan ik maar beter niet tonen. (GFS)