Ook Eredivisie krijgt zondagavondwedstrijden

heywoodu

Vrijdagmiddag wordt het conceptprogramma voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie door de KNVB uitgegeven, maar uiteraard is het document al gelekt en dus kan er een kijkje genomen worden. Op vrijdag 2 augustus openen PEC Zwolle en Willem II de competitie, maar vooral de zondagavond valt op.

'Zondagavond?', horen we de oplettende kijker wellicht zeggen. Ja, zondagavond: de laatste wedstrijd van de week kent vanaf komend seizoen de aftrap op zondagavond om 20.00 uur. De Eredivisie gaat daarmee bijvoorbeeld de Serie A, LaLiga en de Ligue 1 achterna, waar ook meestal op zondagavond nog wordt gespeeld. Wat de gevolgen zijn voor Studio Sport om 19.00 uur is nog niet bekend, maar mogelijk zal de liefhebber een toetje moeten bewaren om nog íets op schoot te houden.

Feyenoord en Sparta zijn op 4 augustus de eerste ploegen die op zondagavond spelen. De eerste Klassieker staat op 27 oktober om 16.45 uur gepland in Amsterdam, op 22 maart spelen Feyenoord en Ajax in Rotterdam. De titel wordt hopelijk op 10 mei beslist, dan staat de laatste speelronde op het programma. PSV speelt dan thuis tegen RKC Waalwijk, Ajax gaat op bezoek bij Fortuna Sittard en Feyenoord ontvangt Vitesse.