World Superbikes-podium Van der Mark, Bautista pakte 12e zege

heywoodu

Alvaro Bautista heeft de veertiende race van het World Superbikes-seizoen gewonnen, zijn twaalfde zege van zijn debuutjaar. Michael van der Mark eindigde op het Spaanse asfalt van Jerez de la Frontera op een knappe tweede plek.

Jonathan Rea had vanaf poleposition aanvankelijk een prima start, maar Alvaro Bautista zette zijn Ducati al snel langszij. Alex Lowes en Marco Melandri sloten aan, met daarachter de vanaf plek zeven vertrokken Michael van der Mark. De Rotterdammer was lekker bezig en werkte zich al snel langs Melandri, waarna ook Yamaha-teamgenoot Lowes eraan moest geloven. Toprak Razgatlioglu was vanaf plek elf goed onderweg en reed al snel op de vijfde stek.

De Kawasaki van Rea werkte niet echt lekker mee, net als zijn banden, en de Noord-Ier moest toezien hoe Van der Mark hem passeerde, waarna ook Lowes er voorbij kon komen. Dat ging echter een stuk minder soepel en Rea sloeg met zes ronden te gaan terug, terwijl Van der Mark door het onderlinge duel daar al een voorsprong had gepakt van een seconde of drie.

Bautista pakte onbedreigd de winst, Van der Mark reed keurig naar plek twee...en Rea eindigde als derde, want Lowes werd in de laatste bocht onderuit geschoffeld door de wereldkampioen. Die kreeg daar één positie straf voor en dus kreeg Melandri de derde plek in de schoot geworpen.