Hardleerse asociaal twee keer op één dag opgepakt

Monique Verlind (DJMO)

Een hardleerse man is vrijdag twee keer aangehouden. In de middag werd hij aangehouden vanwege van mishandeling, vernieling en bedreiging en laat op de avond werd hij opgepakt op verdenking van vernieling, huisvredebreuk en diefstal. Hij heeft op het bureau overnacht.

Om 13:00 uur werden  verschillende politie-eenheden naar de Keldonkstraat in Tilburg gestuurd. Daar zou sprake zijn van huiselijk geweld. Ter plaatse troffen de agenten de verdachte in de woning van zijn vriendin aan. Zijn vriendin bleek met haar kind naar de buren gevlucht te zijn. Er was in de woning ruzie ontstaan tussen de verdachte, 19 jaar uit Drachten, en het slachtoffer. Er was binnen al geweld gebruikt en het was buiten verder gegaan.

Het slachtoffer was met haar hoofd tegen een auto geslagen. Ook bedreigde hij de buren die zich snel over het kind ontfermden. De verdachte is aangehouden en naar het bureau gebracht. Er werd een proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een dagvaarding om zich voor de rechter te verantwoorden. Ook heeft hij van de Officier van Justitie een straatverbod gekregen en een verbod om met het slachtoffer in contact te treden. 

Tweede keer
Om 23:15 uur kwam er weer een melding vanaf de Keldonkstraat. Er zou een man ramen vernielen. Verschillende eenheden gingen die kant op. Van de woning van het eerdere slachtoffer was een ruit vernield en ook in de woning waren er spullen kapot. De vrouw was gevlucht en zat bij de buren. In de woning werd niemand meer aangetroffen. Andere buren wisten te vertellen dat de verdachte via hun tuin gevlucht was. De kans bestond dat hij terug zou gaan naar Drachten en zo kon de verdachte korte tijd later op het station aangehouden worden. Hij werd opnieuw ingesloten aan het bureau en mocht daar blijven slapen.