Chauffeur beroofd van taxi op A16 in Rotterdam

Monique Verlind (DJMO)

Een taxichauffeur heeft maandagmorgen vroeg met gevaar voor eigen leven zijn taxi nabij de Brienenoordbrug aan de kant gezet nadat de klant hem bedreigde en al rijdend op zijn hoofd sloeg. De klant ging er met zijn taxi en persoonlijke bezittingen van de chauffeur vandoor. Hij liet de taxi uiteindelijk achter in Rotterdam Zuid. 

De taxichauffeur nam in de nacht van zondag op maandag een klant mee vanaf een horecagelegenheid op het Spui in Den Haag. Eenmaal op de A16 net voor de Brienenoordbrug werd de chauffeur uitgescholden, gesommeerd harder te rijden en bedreigd. Via zijn achteruitkijkspiegel zag de taxichauffeur vervolgens dat de klant naar voren kwam en hem ineens op zijn hoofd sloeg. De klant haalde daarna nog een keer uit. Een levensgevaarlijke situatie maar gelukkig wist de chauffeur de taxi aan de kant te zetten.

De klant sprong vervolgens achter het stuur en ging er met zijn taxi vandoor. De enorm geschrokken chauffeur alarmeerde direct de politie. Agenten starten meteen een onderzoek en wisten de taxi al snel terug te vinden nabij de Sportlaan in Rotterdam. De verdachte is helaas nog niet aangehouden.

Het opsporingsonderzoek is in volle gang. De verdachte is blank, sprak met accent en is ongeveer 1,70 a 1,80 meter lang. Hij heeft een dun postuur, blond haar en een stoppelbaardje. Hij droeg een spijkerbroek. De politie vraagt getuigen die de man rond 05:50 uur hebben gezien, of andere informatie hebben die het team verder kunnen helpen, contact op te nemen met de gratis tiplijn 0800-6070 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.