Gebroken heup voor Oomen, kan deelname aan Tour vergeten

TargaFlorio

Sam Oomen heeft zaterdag bij zijn val in de veertiende etappe van de Giro d'Italia een gebroken rechterheup opgelopen. Het herstel duurt normaal gezien zes weken waardoor de wielrenner van Team Sunweb deelname aan de Tour de France vrijwel kan vergeten.

De 23-jarige Brabander kwam vroeg in de etappe tijdens een afdaling ten val. “Ik lag een tijdje op de grond en kon mijn rechterbeen niet meer bewegen, waarna ik wist dat het voorbij was. Ik ben heel erg teleurgesteld om de Giro op deze manier te verlaten, want dit is niet waarvoor ik hier naartoe ben gekomen”, aldus Oomen.

In eerste instantie leek de schade beperkt te zijn gebleven tot kneuzingen en schaafwonden maar Oomen bleef last houden van zijn been. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek zijn situatie ernstiger te zijn. “Uit medisch onderzoek is gebleken dat Sam kampt met een breuk in de rechterheup”, aldus teamarts Jacolino. “Normaal gesproken duurt de revalidatie zo’n zes weken. Als Sam terug is in Nederland, zullen er nog aanvullende onderzoeken worden gedaan.”