Darter Ward stunt met eerste toernooizege bij PDC

Boris (borisz)

Harry Ward is de winnaar geworden van een verrassend verlopen Players Championship in Barnsley. De complete top zestien van de Pro Tour-ranking was in de kwartfinale al uitgeschakeld. In de finale was Ward met 8-7 te sterk voor Max Hopp. 

De 21-jarige Ward won van Vincent Kamphuis, Madars Razma, James Richardson, Michael Smith (met een 145-finish in de elfde leg), Nathan Aspinall en Jose de Sousa. In de finale liep het tegen Hopp naar een beslissende leg na drie matchdarts te hebben gemist in de veertiende leg. De slotleg mocht de Engelsman zelf beginnen en maakte het af met een 68-finish.

De dag was er één vol verrassingen met acht onverwachte kwartfinalisten: Robert Thornton, Chris Dobey, Max Hopp, Danny Noppert, Harry Ward, Nathan Aspinall, Jose de Sousa en Scott Taylor. Thornton was zover gekomen door onder andere een negendarter te gooien en Michael van Gerwen te verslaan (derde ronde). Hij miste in de halve finale alleen matchdarts tegen Max Hopp.

Noppert was de beste Nederlander van de dag met een kwartfinaleplek. De Fries verloor bij de laatste acht van Hopp. Vincent van der Voort kwam tot de laatste zestien. Voor Raymond van Barneveld zat het toernooi er na één wedstrijd al op. Barney werd met 6-4 verslagen door Dave Chisnall.

Uitslagen Players Championship 16 - Uitslagen vanaf laatste zestien
Robert Thornton 6-3 Krzysztof Ratajski
Chris Dobey 6-0 Jonny Clayton
Danny Noppert 6-2 Dave Chisnall
Max Hopp 6-2 Alan Tabern
Nathan Aspinall 6-2 Adrian Gray
Harry Ward 6-5 Michael Smith
Scott Taylor 6-3 John Henderson
Jose de Sousa 6-5 Vincent van der Voort

Kwartfinales
Robert Thornton 6-3 Chris Dobey
Max Hopp 6-3 Danny Noppert
Harry Ward 6-5 Nathan Aspinall
Jose de Sousa 6-1 Scott Taylor

Halve finales
Max Hopp 7-6 Robert Thornton
Harry Ward 7-4 Jose de Sousa

Finale
Harry Ward 8-7 Max Hopp