Bigben Interactive toont ambitie tijdens Bigben-week

Terry (Lord_Hydra)

Deze week is het Bigben-week, een groot, jaarlijks terugkerend evenement waarin uitgever Bigben Interactive zijn nieuwe producten en games presenteert en de ambities voor de toekomst uitspreekt. En die ambities zijn helder: binnen drie tot vijf jaar moet Bigben de leidende AA-uitgever op de markt zijn.

Een diverse en innovatieve line-up moet hiervoor gaan zorgen. In 2018 is het bedrijf flink gegroeid door de aankoop van de studio’s Cyanide, EKO en KT Racing. De game-catalogus wordt steeds verder uitgebreid en is gestructureerd rondom vier grote pijlers: race-, sport-, simulatie- en action & adventure-games.

Het lijstje met games waar Bigben mee op de proppen komt is dan ook groot. Zo racet WRC 8 de winkels in dit jaar. Daarnaast komt Overpass uit, waarin spelers met buggy’s en quads over uitdagende off-road-parkoersen racen, en FIA European Truck Racing Championship, waarin je achter het stuur kruipt van een 5-tons racetruck. Onder de sport-pijler vallen onder andere Spike Volleyball, Rugby en Tennis World Tour - Roland Garros Edition. In het segment simulatiegames komt er een premiumversie van The Fisherman – Fishing Planet voor consoles, kun je gaan boeren in Farmer’s Dynasty of juist rondvliegen als een bij in Bee Simulator. De actie & adventure-categorie is volgens eigen zeggen het meest ambitieus, met Warhammer: Chaosbane dat op 4 juni verschijnt en The Sinking City dat is geïnspireerd door het werk van H.P. Lovecraft. Daarnaast komen Paranoia: Happiness is Mandatory en Werewolf: The Apocalypse – EarthBlood eraan. Over die laatste horen we tijdens de E3 meer.

De samenwerking tussen Bigben en Paradox wordt voortgezet met een game onder de Vampire: The Masquerade-licentie. Deze game wordt ontwikkeld door Big Bad Wolf, makers van de episodische adventure-game The Council. De studio wil hiermee een nieuw genre definiëren: de narrative RPG, geïnspireerd door de regels van tabletop RPG’s. Meer informatie over de game wordt gedeeld tijdens Gamescom in augustus.

Cyanide is een nieuwe samenwerking aangegaan voor de derde editie van Blood Bowl, de iconische game van Games Workshop. Blood Bowl 3 zal in 2020 tegelijk verschijnen met de nieuwe papieren editie, die een nieuwe draai aan de formule geeft met gloednieuwe regels. Meer informatie over Blood Bowl 3 wordt in de komende maanden bekendgemaakt.

TL:DR? Bekijk dan hieronder een korte video waarin (vrijwel) alle games die hierboven genoemd zijn voorbijkomen.