Speur naar Detective Pikachu in Pokémon GO

Terry (Lord_Hydra)

De release van de film Pokémon: Detective Pikachu is natuurlijk groot nieuws in de Pokémonwereld. Ontwikkelaar Niantic grijpt dit moment aan om met een speciaal Detective Pikachu-event te komen in Pokémon GO.

Voor een gelimiteerde tijd – van 7 tot 17 mei – zul je de Pokémon die een rol spelen in de film vaker tegen het lijf lopen en in Raids tegenkomen. Daarnaast kun je veldonderzoek doen dat geheel binnen het thema van de film past. Bovendien heb je verschillende thematische kledingstukken en accessoires die je je avatar kunt aanmeten.

Pikachu is al in veel verschillende vormen voorbijgekomen in het spel, bijvoorbeeld met een kerstmuts op, of met een hoed en zonnebril. Dit keer kun je uiteraard Detective Pikachu vangen. Deze Pikachu met detectivehoed vind je echter niet zomaar in het wild, hij moet je eerst “photobomben” in de fotomodus van Pokémon GO. Daarna krijg je de mogelijkheid om hem te vangen. Of deze Pikachu ook klinkt als Deadpool, betwijfelen we. Hieronder bekijk je de trailer van het evenement, waarin al het bovenstaande nog eens voorbijkomt.