FOK! Wat een weer: wisselvallig

qltel

Er is vrij veel bewolking en lokaal kan er lichte regen vallen. Vooral in het noorden schijnt de zon ook af en toe. In de loop van de avond raakt het in het zuiden geheel bewolkt en gaat het regenen, in het noorden komen er enkele buien voor. Het is koel met maxima tussen 9°C in het noorden tot lokaal 13°C in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. In de middag en avond neemt de wind in de noordelijke kustgebieden en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht is het in de zuidelijke helft zwaar bewolkt en valt er regen, in de Limburgse heuvels kan wat natte sneeuw vallen. In het noorden zijn er opklaringen aanwezig, maar is er ook kans op een bui. De minima lopen uiteen van lokaal 0°C in het noordoosten tot 6°C in het zuidwesten. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noordwest. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig tot vrij krachtig.

Zaterdagochtend trekt de regen weg naar België waarna het van het noorden deels opklaart. Wel drijven er steeds meer buien vanaf zee het land op. Lokaal valt korrelhagel en met name in het zuidoosten is er een kleine kans op onweer. In de avond wordt het droog, maar in de kustprovincies blijven buien aanwezig. De maxima liggen rond 9°C, in een bui enkele graden lager. De vlagerige wind is noordwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. Bij buien is er kans op windstoten van 50-60 km/u. (Bron: KNMI)

bazbo bezocht de Japanse tuin in Oostende
bazbo bezocht de Japanse tuin in Oostende

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.