Darter De Zwaan bekroont goede vorm met zege in Players Championship

Boris (borisz)

Jeffrey de Zwaan heeft voor het tweede jaar op rij een Players Championship weten te winnen. In Barnsley was The Black Cobra de beste bij Players Championship 14. De gehele dag stond de 23-jarige Nederlander uitmuntende gemiddeldes te gooien en maakte het af tegen Stephen Bunting: 8-2.

Vorig jaar kwam De Zwaan als een komeet terug op de Pro Tour nadat hij zijn tourkaart verloor. Hij won april 2018 een Players Championship en stond vervolgens in de halve finale van de World Matchplay. Dit jaar begon wat moeizaam, maar het ritme is helemaal terug. Vorige maand stond De Zwaan al in de finale van Players Championship 12 en hij won twee weken geleden een toernooi op de Development Tour. 

Luke Woodhouse (6-4) en James Wilson (6-2) werden verslagen in de openingsrondes, waarop de turbo echt aan ging. Michael Smith en Dave Chisnall werden verslagen met gemiddeldes van 106,5 en 102,4. Ryan Joyce dwong een elfde leg af in de kwartfinale, maar daarin was De Zwaan alsnog de beste. Arron Monk ging er vervolgens in de halve finales met 7-3 sg. In de finale denderde De Zwaan ook weg van Bunting voor 6-1 en maakte het af met een 107-finish voor 8-2. Met de 10.000 pond aan prijzengeld nadert hij de top-32 van de wereld en mengt zich ook in de discussie rondom de World Cup of Darts. Het is nog altijd niet duidelijk wie er naast Michael van Gerwen zal staan.

Jelle Klaasen begint langzaam op niveau te komen. The Cobra haalde de achtste finales door te winnen van onder meer Ian White. Vincent van der Meer en Vincent van der Voort haalde de derde ronde. Raymond van Barneveld verloor al in de eerste ronde van Krzysztof Ratajski met 1-6. De Pool gooide 112,3 gemiddeld. Van Barneveld haalde dinsdag nog de achtste finales. 

De Pro Tour gaat vrijdag verder met de Austrian Darts Open. Michael van Gerwen, De Zwaan, Van Barneveld en Dirk van Duijvenbode zijn namens Nederland van de partij. Van Gerwen ontbrak op deze midweekse toernooien. 

Uitslagen Players Championship 14- Achtste finales
Stephen Bunting 6-2 Jelle Klaasen
Joe Cullen 6-4 Simon Whitlock
Darius Labanauskas 6-1 Brendan Dolan
Harry Ward 6-5 Peter Wright
Krzysztof Ratajski 6-3 Gerwyn Price
Arron Monk 6-5 Gabriel Clemens
Jeffrey de Zwaan 6-3 Dave Chisnall
Ryan Joyce 6-5 Glen Durrant

Kwartfinales
Stephen Bunting 6-3 Joe Cullen
Darius Labanauskas 6-3 Harry Ward
Arron Monk 6-4 Krzysztof Ratajski
Jeffrey de Zwaan 6-5 Ryan Joyce

Halve finales
Stephen Bunting 7-5 Darius Labanauskas
Jeffrey de Zwaan 7-3 Arron Monk

Finale
Jeffrey de Zwaan 8-2 Stephen Bunting