Ackermann maakt einde aan zegereeks Kristoff in Eschborn-Frankfurt

H.Vviv

Pascal Ackermann heeft woensdag de 57e editie van Eschborn-Frankfurt gewonnen. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe was in een massasprint de snelste, voor John Degekolb. Alexander Kristoff moest ditmaal genoegen nemen met een derde plaats, de afgelopen vier edities won de Noor telkens.

Het parcours van de 187 kilometer lange koers, die in het verleden bekendstond als Rund um den Henninger-Turm, is echt een parcours voor de sprinters, al liggen in de beginfase van de wedstrijd verschillende hellingen.

Ondanks de hellingen had BORA-hansgrohe, de ploeg van hun Duitse kopman Ackermann, alles perfect onder controle de gehele wedstrijd. De sprint zou dan ook in een massasprint eindigde en daarin was Ackermann duidelijk de snelste, voor zijn landgenoot Degekolb. Kristoff mocht als derde mee op het podium.

Voor Ackermann was het alweer zijn derde zege van het jaar. Voor de snelle Duitse kampioen was dit de laatste test voordat hij aan de start komt van de Giro d'Italia, zijn eerste grote ronde uit zijn carrière.