MLB: Twee homeruns van Simmons niet voldoende voor winst tegen de Yankees

H.Vviv

Andrelton Simmons leek zijn ploeg Los Angeles Angels te helpen aan de zege tegen de New York Yankees. De kortestop sloeg zowel in de eerste als in de vierde inning een homerum, maar dat zou niet voldoende zijn voor de overwinning, nadat de thuisploeg een 5-0 voorsprong weggaf.

Simmons begon goed aan het duel tegen de Yankees. In de eerste inning sloeg de 29-jarige kortestop een homerun tegen werper CC Sabathia. Zijn tweede van het seizoen en in de vierde inning sloeg hij zijn derde homerum van het seizoen. Dankzij de twee homeruns van Simmons stond de Angels na vijf innings op een 5-0 voorsprong. 

Twee homeruns van Simmons (Bron: YouTube.com)

 

Pas in de zesde inning kwamen de Yankees op stoom. De ploeg uit New York, die belangrijke slagmensen als Aaron Judge, Giancarlo Stanton, Miguel Andújar en Didi Gregorius moet missen vanwege blessures, kwam langzaam terug in de wedstrijd. In de zesde inning werden twee runs gescoord en in de volgende inning kwamen er daar nog drie bij. Al had dat meer kunnen zijn na een slag van Brett Gardner, maar Mike Trout maakte een mooie vangbal, waardoor de superster van de Angels meer schade wist te voorkomen.

Simmons maakt dubbelspel na prachtige vangbal Trout (Bron: Youtube.com

 Na zeven innings waren de Yankees helemaal terug in de wedstrijd en in de negende inning kwam de uitploeg zelfs op voorsprong na een binnen geslagen punt van tweede honkman DJ LeMahieu. Aroldis Chapman gooide het vervolgens uit voor de Yankees. Dankzij de goed resultaten van de afgelopen twee weken staat de ploeg bijna weer aan kop in de AL East. Ze staan nog maar 1,5 game achter op de Tampa Bay Rays.


Ondanks dat we pas 25 van de 162 wedstrijden op weg zijn lijkt Los Angeles Angels alweer de playoffs te moesten missen. In de sterke AL West staat de ploeg van Simmons en Trout alweer 6,5 games achter op de Houston Astros.

Uitslagen MLB woensdag:

Tampa Bay Rays - Kansas City Royals 2-10
Cleveland Indians - Miami Marlins 6-2
St.Louis Cardinals - Milwaukee Brewers 5-2
Colorado Rockies - Washington Nationals 9-5
Oakland Athletics - Texas Rangers 6-5
San Diego Padres - Seattle Mariners 1-0
Toronto Blue Jays - San Francisco Giants 0-4
Cincinnati Reds - Atlanta Braves 1-3
Pittsburgh Pirates - Arizona Diamondbacks 2-11
Baltimore Orioles - Chicago White Sox 4-3
Boston Red Sox - Detroit Tigers 11-4
New York Mets - Philadelphia Phillies 0-6
Chicago Cubs - Los Angeles Dodgers 7-6
Houston Astros - Minnesota Twins 7-1
Los Angeles Angels - New York Yankees 5-6