Overwatch krijgt modtools voor spelers

Nathan (Noppie2000)

Een tijd geleden kreeg Overwatch de 'Game Browser', waarin spelers simpele aanpassingen konden maken aan bijvoorbeeld damage, heroes die wel of niet konden worden gekozen en welke modus gespeeld werd.

Sinds deze Game Browser uitkwam was er één unaniem geluid vanuit de community: 'Geef ons meer tools!' Dat moment is nu gekomen. Blizzard kondigt de Workshop aan, een scripting modus waarin je zelf de logica van de game kunt aanpassen en aanvullen. Voorbeelden die Blizzard zelf gaf zijn een modus waarin de vloer lava is, een 6v6 modus waarin de rollen zijn verdeeld in een 2/2/2-vorm en een deathmatch-modus waarin iedereen voor één minuut dezelfde hero is, waarna een rotatie plaatsvindt.

De Workshop komt naar pc en console, maar is nu al te gebruiken op de PTR voor pc. Om nog wat voorbeelden te geven: men heeft al een modus gemaakt waarin spelers racen door de map, een manier waarop Mei kan skaten op haar ijs om sneller te bewegen en een modus waarin je na een kill wisselt van hero. Wie als eerst een kill heeft gemaakt met elke hero wint. De Workshop belooft veel diepgang te bieden, maar biedt geen mogelijkheden om mappen zelf aan te passen. Hopelijk volgt dat nog in de toekomst.

Ben je zelf niet goed in programmeren, geen probleem. Elke creatie in de Workshop is te delen, dus je kunt gewoon spelen wat je interessant vindt. Wanneer de Workshop lanceert is nog niet duidelijk, vermoedelijk over enkele weken.