Ewan de beste in vierde etappe Ronde van Turkije

H.Vviv

Caleb Ewan heeft de vierde etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De Australische sprinter van Lotto Soudal was de snelste in een sprint die omhoog liep. Juan José Lobato werd tweede, voor klassementsleider Sam Bennett, die wel aan de leiding blijft van het algemeen klassement.

De etappe werd ging over een vlak parcours, die werd afgesloten met een finish die licht omhoog liep. De rit verliep traditioneel. Er ontstond al snel een omvangrijke kopgroep die ruim voor de streep werd bijgehaald, waarna er gesprint zou worden voor de overwinning.

In die sprint was Ewan de sterkste sprinter. De snelle Australiër passeerde in de laatste meters Lobato, die vroeg was aangegaan. De Spanjaard moest genoegen nemen met een tweede plek en wacht nog altijd op zijn eerste zege van het seizoen. Voor Ewan was het zijn tweede zege van het seizoen nadat hij eerder in een sprint heuvel op ook al de beste was in de UAE Tour.

Zaterdag staat in de Ronde van Turkije de koninginnenrit op het programma. De rit is er een met een stevige slotklim naar het skistation van Kartepe, alleen is de vraag of het wel door kan gaan. Op de slotbeklimming ligt op het moment nog flink wat sneeuw en de organisatie doet er alles aan om de weg sneeuwvrij te krijgen, al geeft de weervoorspelling niet al te veel goede vooruitzichten voor de wedstrijdorganisatie.