Canet wint Moto3-race COTA na hectische slotfase

heywoodu

Aron Canet heeft zondag de Amerikaanse Grand Prix in de Moto3 gewonnen. Op het Circuit of the Americas in Texas was de Spanjaard in een hectische slotfase de meest koelbloedige van het stel.

Raul Fernandez pakte vanaf de tweede plek de leiding bij de start, maar polesitter Niccolo Antonelli kwam er snel weer voorbij en Gabriel Rodrigo nestelde zich tussen de twee. Zoals zo vaak in de Moto3 schoof vrijwel het hele veld verder aan, hoewel de zo talentvolle jonge Turk Can Oncu al in de tweede ronde ten val kwam.

De eerste helft van de race voltrok zich op normale wijze voor de Moto3: de posities veranderden om de haverklap en in dit geval reden onder meer Alonso Lopez, Darryn Binder, Canet en Tatsuki Suzuki op kop. Met zeven ronden te rijden gingen Jakub Kornfeil en Romano Fenati onderuit, terwijl Suzuki en Canet voorin langzaam een gaatje sloegen naar Andrea Migno, Rodrigo en Lopez.

Canet werd gegrepen door Migno, maar Suzuki hield dapper stand en leek na toch al de nodige jaren op weg naar zijn eerste podiumplek of zelfs een eerste zege...tot hij vijf ronden voor het einde onderuit schoof en de droom zag eindigen. Migno nam zo de leiding over, met Canet in zijn kielzog en een klein gaatje naar het duo Lopez-Rodrigo.

Twee ronden voor het einde kwam Jaume Masia aansluiten bij Lopez en Rodrigo, die op hun beurt het gat naar Canet en Migno gedicht hadden. Rodrigo kwam in de slotronde naar voren, Lopez viel juist wat terug. De laatste paar bochten leverden chaos op, gelukkig wel zonder crashes, waarbij Canet profiteerde en eindelijk weer eens won, voor teamgenoten Masia en Migno, met Rodrigo en Antonelli daar weer achter.