Fietser overleden na aanrijding met brommer

Monique Verlind (DJMO)

Zaterdagavond om 20.09 uur kwam er een melding binnen bij de politie van een aanrijding op het Postelse Hoefpad in Tilburg waarbij iemand gewond was geraakt. Hulpdiensten spoedden zich naar de locatie. De agenten, die als eerste ter plaatse waren, troffen daar een zwaargewonde man aan en enkele mensen die eerste hulp verleenden.

In overleg met de centralist van de meldkamer ambulancedienst besloot de politie te beginnen met reanimeren. In de tussentijd arriveerde een ambulance en was er een traumahelikopter onderweg. De hulp mocht niet baten en het slachtoffer, een 56 jarige man uit Tilburg, is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Uit het eerste onderzoek bleek dat de man met zijn vrouw over het fietspad reed. Vanuit tegenovergesteld richting kwam een bromfiets. Door nog onbekende oorzaak kwamen de bromfietser en het slachtoffer in aanrijding met elkaar. De bromfietser raakte hierbij lichtgewond.

Na onderzoek in het ziekenhuis is de bestuurder van de bromfiets, een 24-jarige inwoner van Tilburg, aangehouden. Het pad is voor langere tijd afgesloten geweest en afgezet met hekken in verband met het onderzoek.