Marquez pakte zesde MotoGP-pole op COTA

heywoodu

Marc Marquez heeft alweer voor de zesde keer in zijn MotoGP-carrière de poleposition gepakt op het Circuit of the Americas in Texas. De Spaanse wereldkampioen greep er vorig jaar naast, maar staat zondag weer op 'zijn' eerste plek.

Vanwege de zware stormen die door Texas trekken werden de derde vrije trainingen voor alle klasses afgelast, maar de kwalificaties konden wel plaatsvinden nadat de meeste stormsystemen zich een weg naar onder meer Louisiana hadden gebaand.

In die kwalificatie zette Marquez op zijn Honda de snelste tijd neer, 0,273 seconden voor de Yamaha van Valentino Rossi en 0,360 tellen voor de Honda van Cal Crutchlow. Jack Miller (Ducati), de verrassende Pol Espargaro (KTM) en Maverick Viñales (Yamaha) vullen rij twee.

In de Moto2 ging de pole naar Marcel Schrötter, die Alex Marquez 0,058 seconden het nakijken gaf. De Brit Sam Lowes completeert de eerste rij, Thomas Lüthi, Brad Binder en Jorge Navarro starten op rij twee en Bo Bendsneyder vertrekt vanaf de zestiende stek.

Niccolo Antonelli greep de pole op overtuigende wijze in de Moto3. De 'veteraan' klopte Raul Fernandez met 0,501 seconden, terwijl de Argentijn Gabriel Rodrigo op 0,783 derde werd. Jaume Masia en Darryn Binder waren de enige twee anderen binnen een seconde van Antonelli, Aron Canet maakt rij twee vol.

De Moto3 trapt de racedag op COTA zondag om 18.00 uur Nederlandse tijd af, om 19.20 uur gevolgd door de Moto2. De MotoGP gaat tot slot om 21.00 uur van start.