Van Barneveld krijgt uitnodiging voor één World Series-event; Van Gerwen de wereld over

Boris (borisz)

De PDC heeft de eerste uitnodigingen voor de World Series of Darts 2019 verstuurd. Raymond van Barneveld heeft één invitatie gekregen, terwijl Nathan Aspinall zijn debuut maakt op het internationale circuit. De World Series zijn een serie invitatietoernooien over de hele wereld om zo het darten te promoten.

Van Barneveld mag aan de German Darts Masters meedoen. Dit World Series-toernooi wordt op 12 en 13 juli in Keulen gespeeld. Een week eerder zijn enkele PDC-toppers te zien in Las Vegas tijdens de US Darts Masters. UK Open-kampioen Aspinall heeft voor dit evenement een uitnodiging gekregen. 

Michael van Gerwen, Rob Cross, Daryl Gurney, Gary Anderson en Peter Wright hebben voor alle World Series-toernooien een uitnodiging gekregen. Gerwyn Price en Michael Smith zijn toegevoegd aan het deelnemersveld voor de US Darts Masters, terwijl James Wade en Mensur Suljovic vooralsnog alleen het World Series-toernooi in Duitsland hoeven te spelen.

In augustus gaan de World Series naar het zuidelijk halfrond. Er zijn twee toernooien in Australië en één in Nieuw-Zeeland. Simon Whitlock, Kyle Anderson en Corey Cadby hebben net als de vijf vaste namen hiervoor een invitatie ontvangen. Cody Harris is al zeker van deelname aan de NZ Darts Masters in Nieuw-Zeeland. Het deelnemersveld voor deze drie World Series-toernooien wordt in de komende maanden verder opgevuld. 

De beste acht darters van de World Series krijgen een uitnodiging voor de World Series of Darts Finals. Dit toernooi zal in het eerste weekend van november worden gespeeld in de AFAS Live te Amsterdam.