Nowitzki neemt na 21 seizoenen afscheid van de NBA

TargaFlorio

Dirk Nowitzki neemt na 21 seizoenen afscheid van de NBA. De Duitse basketballer speelde zijn gehele NBA-carrière voor de Dallas Mavericks.

Het afscheid van de 40-jarige Nowitzki komt niet als een verrassing en na afloop van de thuiswedstrijd tegen de Phoenix Suns sprak hij het publiek toe: “Zoals jullie wel hadden verwacht, was dit mijn laatste wedstrijd voor eigen publiek. Ik ben overmand, dat kunnen jullie wel begrijpen.” Komende nacht speelt hij uit bij San Antonio definitief zijn laatste wedstrijd.

Nowitzki won met Dallas in 2011 de NBA-titel, nam 14 keer deel aan de NBA All Star-wedstrijd en was in 2007 Most Valuable Player. Met Duitsland won hij op het WK van 2002 brons.


Dirk Nowitzki scoort 30 punten in laatste thuiswedstrijd (Bron: Youtube)

In het duel tegen Phoenix brak hij op de valreep nog een record. Hij scoorde dertig punten en is daarmee de oudste speler in de NBA die hierin slaagt. In totaal scoorde hij in 21 seizoenen 31.540 punten. Alleen Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, LeBron James en Michael Jordan hebben meer punten gescoord.