Strompelende Herlings richt zich op mogelijke rentree ItaliŽ

ChipsZak.

Hoewel hij nu vooral nog strompelt hoopt Jeffrey Herlings half mei zijn rentree te maken in de Italiaanse GP van Montova. Dit heeft de 24-jarige crosser laten weten in een interview met de NOS. De Noord-Brabander is herstellende van een complexe voetbreuk die hij opliep tijdens een training afgelopen januari.

Helaas is een ronkende motor nog een stap te ver, maar op de fiets kan Herlings zich inmiddels weer voortbewegen. "Ik heb lang in het gips gezeten en alle spieren en pezen zijn natuurlijk verstijfd," legt de in Geldrop geboren racer uit. De fysieke pijn is hierdoor nog aanwezig, maar toch zal de wereldkampioen zich snel gaan voorbereiden op zijn rentree in de MXGP. Hopelijk die van half mei, in italië, geeft de Nederlander aan.

Eerder meldde Herlings al dat hij een eventuele titelprolongatie kon vergeten en ook de hoop om in de Amerikaanse AMA Nationals van start te gaan vervloog toen werkgever KTM hier een stokje voor stak. Als hij over anderhalve maand weer op de baan verschijnt, zal The Bullet zich naar eigen zeggen vooral richten op 'dagsucces'.

'Iets boller'
Dit betekent voor de Nederlander ook dat hij het regime van een topsporter weer moet oppakken. "Nu heb ik veel meer kunnen eten. Dat kun je ook wel aan mijn hoofd zien. Hij is wel iets boller dan een maandje of zes geleden", grapt Herlings. Toch is de verplichte pauze niet per se enkel een nadeel geweest. "Ik heb het wel een beetje kunnen zien als een vakantie, een noodgedwongen vakantie. Nu kon ik even op adem komen en misschien is het voor de lange termijn niet verkeerd geweest," relativeert de motocrosser. Hij is dan ook niet van plan overhaast terug te keren. "Ik heb al stomme dingen gedaan in het verleden," zegt de racer lachend. "Wanneer de dokters zeggen dat het weer verantwoord is, gaan we er weer voor."