Hardloper betrapt autoinbreker en wordt neergestoken

Monique Verlind (DJMO)

Woensdagmiddag rende een 28–jarige man over de Voorburgstraat in Rotterdam-Noord en zag iemand inbreken bij een auto. De hardloper zei er iets van en werd direct neergestoken. Bloedend vonden mensen hem in het tunneltje tussen de Voorburgstraat en de Insulindestraat. De politie is meteen een onderzoek gestart en is dringend op zoek naar getuigen. 

De melding van de gewonde hardloper kwam om 15.30 uur binnen bij de meldkamer. Omstanders en andere getuigen boden alle hulp en belden direct 112. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn situatie is inmiddels stabiel. De politie startte meteen een onderzoek en praat met getuigen. Ook camerabeelden zijn veilig gesteld. Alles wordt op alles gezet om de dader te achterhalen.

De politie is op zoek naar getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar die wel bij de groep horen die snel bij het slachtoffer was en die wellicht iets hebben gezien van het steekincident, of iets verdachts gezien hebben voorafgaand aan het incident. Er is rond het tijdstip van het steekincident een man gezien die, zonder hardloopkleren aan, van De Savornin Lohmanlaan richting het Schieplein rende. 

De politie is op zoek naar mensen die denken deze man te (her)kennen. Ook mensen die een verdachte situatie is opgevallen of schade aan hun auto hebben worden opgeroepen zich te melden. Getuigen kunnen zich melden via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of via WhatsApp. Ook kan 0800-7000 gebeld worden als men liever anoniem blijft. Tot slot vraagt de politie om camerabeelden uit de buurt. Deze kunnen gedeeld worden via het tipformulier op de website. 

Hardloper betrapt autoinbreker en wordt neergestoken (Foto: Politie)
Hardloper betrapt autoinbreker en wordt neergestoken (Foto: Politie)