Bokser Rakhimov overtuigt in titelgevecht, Britten maken indruk

heywoodu

Zoals wel vaker keren we voor het boksen nog even terug naar het weekeinde. Heel geweldig was het allemaal niet, maar er werd wel gestreden om twee wereldtitels en wel in het Russische Ekaterinburg en de Copper Box Arena in Londen.

Voor eigen publiek nam de Rus Shavkatdzhon Rakhimov (13-0) het op tegen de Zuid-Afrikaan Rofhiwa Maemu (18-7), met als inzet het voor de derde keer verdedigen van zijn IBO-wereldtitel in het supervedergewicht (-59,0kg). Maemu vocht voor het eerst buiten Afrika en dat was geen gelukkig avontuur: in de derde ronde ging hij al even neer, in de vierde ronde gebeurde dat na een harde linker op zijn lichaam opnieuw, waarna zijn trainers er een einde aan maakten. Rakhimov won en behield zonder grote problemen zijn titel.

Rakhimov vs Maemu (Bron: YouTube)

In Londen verdedigde Charlie Edwards (14-1) voor het eerst zijn WBC-wereldtitel in het vlieggewicht (-50,8kg), die hij in december won van Cristofer Rosales. De Spanjaard Angel Moreno (19-2) was zijn opponent, die ook nog eens in zijn eerste wereldtitelgevecht stond. Moreno bleef elf ronden op de been, in de achtste ging hij even neer, maar spannend was het niet: de drie juryleden gaven het gevecht allemaal met de maximale 120-107 aan Edwards.

De 26-jarige Joshua Buatsi (9-0) wordt al geruime tijd gezien als absoluut toptalent in de lichtzwaargewichtdivisie (-79,4kg) en ook tegen Liam Conroy (16-3) haalde hij in Londen weer uit. In de derde ronde ramde hij zijn landgenoot het licht uit de ogen, waardoor Buatsi zich met zijn achtste knock-out Brits kampioen in de divisie mag noemen.

Bij de cruisergewichten (-90,7kg) is Buatsi's land- en leeftijdsgenoot Lawrence Okolie (11-0) al even indrukwekkend bezig en ook hij zette het in Londen door. De Spaanse Brit Wadi Camachi (21-7) moest er in de vierde ronde aan geloven in de strijd om de Britse titel: Okolie tikte hem in het gezicht en de scheidsrechter zag dat het goed was, einde verhaal.