Handgranaten gevonden bij 't Souvenirtje

Monique Verlind (DJMO)

Vanmorgen belde een voorbijganger de politie omdat er twee handgranaten aan een rolluik van een winkel aan de Schiedamseweg in Rotterdam waren bevestigd. De verkenningseenheid en de explosieven- en opruimingsdienst (EOD) startten meteen een onderzoek. Tien woningen werden ontruimd. Niemand raakte gewond.

De weg werd tijdelijk, van de Lage Erfbrug tot de Jan Kruifstraat, afgesloten. Ook de tram reed niet meer. Er zijn tien woningen ontruimd, in het gebied tussen de Watergeustraat en de Schans. De EOD heeft de explosieven veilig gesteld en naar het NFI gebracht. Ook worden ze onderzocht op sporen. Rond 14.00 uur is de weg weer vrij gegeven en konden de bewoners terug naar hun huis.

De politie is een onderzoek gestart naar de reden van het plaatsen van de granaten bij deze winkel. Uit welke hoek komt dit en waarom bij deze ondernemer zijn enkele vragen die de politie heeft. Mensen met informatie wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Handgranaten gevonden bij 't Souvenirtje (Foto: Politie.nl)
Handgranaten gevonden bij 't Souvenirtje (Foto: Politie.nl)