Hockeysters Kampong schuiven op, top-4 wint

Redactie

De hockeyers van Kampong hebben vrijdagavond de vijfde plek in de Livera Hoofdklasse Dames van Laren overgenomen door in een rechtstreeks duel Laren met 2-0 te verslaan. De gehele top-4 van de competitie wist een zege te boeken.

Kampong - Laren (2-0)
14' 1-0 Nina Notman
42' 2-0 Michelle Simons
Het ontbreken van drie Mila Muyselaar (voet), Klaartje de Bruin (gebroken neus) en Maxime Kerstholt (knie) was vrijdag te veel voor Laren om Kampong in eigen huis echt partij te bieden. Vanaf de eerste minuut was Kampong de enige ploeg die echt aanspraak mocht maken op de overwinning. Al na een paar minuten spelen verscheen Gigi Oliva vrij voor het doel van Laren. In dat duel kwam goalie Karlijn Adank nog als winnaar uit de strijd. Dat was na veertien minuten ook het geval op een inzet van Kampong-zijde, maar in de rebound toonde Nina Notman zich daadkrachtig en sloeg de bal hard tegen de plank: 1-0.

Kampong kreeg in het vervolg van het treffen nog meer mogelijkheden, maar omdat meer treffers uitbleven, kon Laren in het tweede kwart bijna gelijk maken. De gasten haalden een corner en dat is met Lieke van Wijk op de kop van de cirkel altijd een kans. Haar push was goed en hard, maar belandde buiten bereik van Alexandra Heerbaart knalhard op de paal.
Laren putte haar hoop uit, kwam iets beter in de wedstrijd en moet kansen hebben gezien voor een resultaat. De ploeg van coach Robert-Jan Cox was minimaal vijf minuten eerder dan Kampong terug op veld na de rust.

Laren vastgezet
Toch was het de thuisploeg die in het derde kwart de wedstrijd volledig naar zich toetrok. Kampong zette Laren vast op eigen helft. Een treffer kon niet uitblijven en die viel dan ook al snel. Opnieuw sloeg de blauwwitte formatie toe bij de tweede paal. Ditmaal via Michelle Simons: 2-0. Dat was ook de eindstand, die door de thuisclub luid werd bejubeld.

Huizen - Oranje-Rood (0-3)
4' 0-1 Maria Jose Granatto
49' 0-2 (sc) Valerie Magis
58' 0-3 Freeke Moes
Oranje-Rood is het dubbelweekend goed begonnen. In en tegen Huizen werd met 3-0 gewonnen. De Eindhovense formatie boekte alweer haar zesde uitzege op rij. Freeke Moes scoorde vijf uitduels op rij een doelpunt. Met haar treffer zette ze de eindstand op het bord. Oranje-Rood was vroeg in het duel op voorsprong gekomen via Maria Jose Granatto, waarna Valerie Magis uit een strafcorner na rust de score verdubbelde.

SCHC - Hurley (6-0)
7' 1-0 Julie Brinkman
15' 2-0 Kyra Fortuin
22' 3-0 (sc) Xan de Waard
24' 4-0 (sc) Caia van Maasakker
52' 5-0 (sc) Caia van Maasakker
65' 6-0 (sc) Suzanne Homma
Ook in de 22ste ontmoeting wist Hurley niet te winnen van SCHC. De Bilthovense formatie had op eigen veld geen enkel probleem met de ploeg van Patrick Bakker. Hurley zakte naar de achtste plaats ten faveure van de buren van Pinoké. Topscorer Ginella Zerbo scoorde dit keer niet. De half dozijn treffers werd verdeeld onder liefst vijf verschillende speelsters.

Bloemendaal - Amsterdam (1-4)
20' 0-1 Yasmin Geerlings
24' 1-1 Myrthe van Kesteren
39' 1-2 (sc) Charlotte Vega
40' 1-3 Kitty van Male
67' 1-4 Charlotte Vega
Bloemendaal blijft voor de achttiende keer in een thuiswedstrijd met Amsterdam met lege handen achter. Bij rust stond een stand van 1-1 op het bord, maar de Amsterdammers stelden na de pauze orde op zaken. Een korte tussensprint met twee doelpunten binnen een minuut dwong Bloemendaal op de knieën.

Den Bosch - Groningen (7-0)
8' 1-0 (sc) Frédérique Matla
23' 2-0 Lidewij Welten
30' 3-0 Sian Keil
37' 4-0 Marloes Keetels
50' 5-0 (sc) Ireen van den Assem
55' 6-0 (sc) Ireen van den Assem
68' 7-0 Lieke Hulsen
Den Bosch heeft zich gerevancheerd na de nederlaag afgelopen zondag tegen Amsterdam (2-1). Hekkensluiter Groningen werd met liefst 7-0 verslagen. Frédérique Matla opende het doelpuntenfestijn in de achtste minuut. Marloes Keetels maakte haar eerste doelpunt van het seizoen. Groningen zal nog langer moeten wachten op een zege op Den Bosch. Op 29 maart 1992 werd de huidige landskampioen voor het laatst verslagen.

Pinoké - hdm (2-1)
17' 1-0 Anna O'Flanagan
39' 1-1 Pien Dicke
50' 2-1 Frances Westenberg
Na twee nederlagen boekte Pinoké weer eens een overwinning. Dankzij de 2-1 zege klom Pinoké naar de zevende plaats in de Hoofdklasse. De nederlaag betekende voor hdm een einde van een reeks van drie overwinningen. Voor het eerst sinds het seizoen 2010-2011 verloor de Haagse formatie twee keer van de Steekneuzen.