Haase moeizaam naar derde ronde Miami

H.Vviv

Robin Haase heeft voor het eerst in zijn carrière de derde ronde van het masterstoernooi in Miami gehaald. De 31-jarige Nederlander won in de tweede ronde van 'lucky loser' Lloyd Harris: 3-6, 6-3, 6-4.

Harris werd op het laatste moment toegevoegd aan het hoofdtoernooi, nadat Gael Monfils zich had afgemeld vanwege een achillespeesblessure. In de eerste set was Harris prima op dreef tegen Haase. De Zuid-Afrikaan won overtuigend de eerste set met 6-3.

In de tweede set kwam Haase wat beter in het spel en halverwege de tweede set nam Haase een voorsprong en gaf deze niet meer af.

In de derde set was het spel van beide spelers zeer matig. Haase kwam meteen een break achter, maar maakte deze snel weer ongedaan. Opnieuw kwam hij een break achter, maar ook deze keer kon de Nederlander zich terugknokken. Op 4-4 leek Haase opnieuw zijn service in te leveren. Hij kwam 0-40 achter, maar wist dankzij de fouten van Harris toch zijn service te behouden. In de volgende game bleef Harris opnieuw veel fouten maken en zo pakte Haase uiteindelijk de wedstrijd.

In de derde ronde speelt Haase tegen Nikoloz Basilashvili, de nummer 19 van de wereld ATP-Rankings.