NBA: Bucks spelen Pacers naar play-offs, Lakers en James uitgeschakeld

heywoodu

De basketballers van de Indiana Pacers hebben zich als zesde team geplaatst voor de play-offs in de NBA. Dat deden ze zonder te spelen: winst van de al geplaatste Milwaukee Bucks op de Miami Heat was genoeg. De Bucks wonnen thuis met 116-87, onder meer door 27 punten van Giannis Antetokounmpo.

Aan de andere kant van de ranglijst is het gedaan voor de Los Angeles Lakers. De ploeg van LeBron James kende al een slecht seizoen en stond op het randje van uitschakeling, maar de thuisnederlaag tegen de Brooklyn Nets deed ze de das om. Joe Harris tekende voor 26 punten, D'Angelo Russell was tegen zijn oude ploeg goed voor 21 punten en 13 assists. James gaf aan dat hij fouten heeft gemaakt en dat dit seizoen uiteraard niet liep zoals gehoopt, maar kijkt wel uit naar komend seizoen.

De al geplaatste Houston Rockets wonnen ondertussen met 111-105 van de bijna geplaatste San Antonio Spurs en vooral James Harden stal de show weer eens. Alle ballen gingen weer op Harden, die zo tot een score van 61 punten kon komen, een evenaring van zijn persoonlijk record.

Uitslagen NBA vrijdag
Orlando Magic - Memphis Grizzlies 123-119 OT
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 108-110
New York Knicks - Denver Nuggets 93-111
Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 109-116
Houston Rockets - San Antonio Spurs 111-105
Milwaukee Bucks - Miami Heat 116-87
Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 106-111

Harden mocht weer vanuit alle standen schieten (Bron: YouTube)