FOK! Wat een weer: regen

qltel

Het is bewolkt en een gebied met regen en motregen trekt van zuidwest naar noordoost. In de middag breekt de bewolking maar van het noordwesten uit trekken enkele buien zuidoostwaarts. In de avond wordt het droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 12°C. De vlagerige westenwind is (vrij) krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de middag is er kans op zware windstoten van 75-90 km/u, met name in het noorden van het land. In de avond neemt de wind af.

In de nacht naar zaterdag is er veel bewolking. In het zuiden valt af en toe regen of motregen. De minima lopen uiteen van lokaal 3°C in het noordoosten en oosten tot 7°C in het uiterste zuidwesten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige, in het Waddengebied krachtige westenwind. In de loop van de nacht draait de wind in de zuidelijke helft naar zuidwest en neemt af naar zwak, aan zee naar matig. Elders blijft de wind westelijk, maar neemt af naar matig, in het Waddengebied naar vrij krachtig.

Zaterdagochtend gaat het van het zuiden uit overal regenen. In de middag wordt het van het zuidwesten uit droog, maar er blijft veel bewolking aanwezig. De middagtemperaturen liggen tussen 8°C in het noordoosten en 13°C in het midden en zuiden. De wind draait overal naar zuidwest en neemt in de loop van de ochtend en middag toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de kustgebieden is er kans op zware windstoten van circa 80 km/u. In de avond neemt de zuidwestenwind landinwaarts af naar matig.(Bron: KNMI)

Luxemburg-Stad, paar weken geleden (Foto: bazbo)
Luxemburg-Stad, paar weken geleden (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.