FOK! Wat een weer: buien en veel wind

Stephan (Stephan5)

Hallo!

Het herfstweer duurt deze week nog voort, maar er zijn aanwijzingen dat het volgende week rustiger en droger gaat worden. Ook de zon krijgt dan wat meer ruimte. Zover is het echter nog niet. Met name de donderdag kan wel weer eens kletsnat verlopen, al is de positie van het front nog niet helemaal zeker.

Over kletsnat gesproken. Ook gisteren was het behoorlijk aan het regenen in ons land. Een actief regengebied trok van west naar oost over ons land, en er viel makkelijk 10 mm of iets meer. Later in de avond werd het droog, maar in de nacht viel er toch ook weer wat.

Vandaag wordt opnieuw een dag met veel wind. Langs de kust hard tot stormachtig en in het binnenland staat een krachtige wind. Het weerbeeld is zeer wisselend. Al denk ik dat het in het zuidwesten misschien nog wel mee kan vallen. Daar kan wel een bui vallen, maar er is zeker ruimte voor zonnige momenten. Elders in het land is er veel meer bewolking en vallen er stuk meer buien. Daar kan ook hagel en onweer bij zitten. In het noorden gaat het meer om egale regen en blijft het wolkendek grotendeels gesloten. Kortom: uiterst wisselvallig. Bij dit alles wordt het een graad of 9.

Tot van de week!  


Bloeiende Mimosabomen (Foto: Kroezel)
Bloeiende Mimosabomen in de omgeving van Velez-Malaga. (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.