Demonstratie tegen Jeugdzorg rustig verlopen

trein2000

De steungroep Help Yvonne Floor en Max Douwes organiseert vanmiddag een demonstratie voor de ‘slachtoffers van jeugdzorg’.  Een van die slachtoffers is de 13-jarige Max Douwes, over wie we al eerder schreven. Stichting Opkomst voor het Kind en de organisatie Mothers Revolution hebben zich aangesloten bij de demonstratie. 

Vanaf 15:15 wordt er verzameld voor het gebouw van de Raad voor de Kinderbescherming aan Neuhuyskade 40 in Den Haag. Om 15:30 uur zal Geerte Frenken van Stichting Mothers-Revolution het woord nemen. Om 15:45 zal Marieke, een van de slachtoffers van Jeugdzorg, haar verhaal vertellen. Aansluitend zal om 16:00 uur Willem, van Stichting opkomst voor het kind het woord nemen, en het slotwoord zal om 16:15 uur door Beate van Bragt van de steungroep Help Yvonne Floor en Max Douwes gesproken worden. 

Als afsluiting van de demonstratie zullen er twee minuten stilte worden gehouden, waarna er muziek zal worden gespeeld en er bloemen voor de slachtoffers van jeugzorg zullen worden gelegd. FOK! is ter plaatse en zendt de demonstratie live uit. Dit bericht zal worden geüpdate zodra onze redacteur ter plaatse live is. 

Update 17:05 uur
De demonstratie is tot nu toe vrij rustig verlopen. Op enig moment ontstond er een klein opstootje toen een automobilist wilde passeren, terwijl een van de demonstranten op straat stond om foto's te maken. Hij toeterde waarop een andere demonstrant boos werd en het portier van de auto opentrok en er over en weer wat geschreeuwd werd. 

Vervolgens viel er onder de demonstranten een vrouw flauw, waarop de politie ingreep. De straat werd afgesloten voor verder verkeer, om te voorkomen dat er nog meer problemen zouden ontstaan. Omdat de vrouw kort na het flauwvallen niet aanspreekbaar was, werd er een ambulance opgeroepen. De vrouw is uiteindelijk zelfstandig in de ambulance gestapt en afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. 

Demonstratie tegen jeugdzorg rustig verlopen  (Foto: FOK! )
Demonstratie tegen jeugdzorg rustig verlopen (Foto: FOK! )Demonstratie tegen jeugdzorg rustig verlopen  (Foto: FOK! )
Demonstratie tegen jeugdzorg rustig verlopen (Foto: FOK! )

Update 15:33 uur:
 
Onze redacteur meldt net dat de opkomst overweldigend is, zeker twintig man. Desondanks zijn we er live bij: