BÝ-broers leiden Noorse biatleten naar estafettewinst

heywoodu

De Noorse biatleten hebben vrijdag tijdens de World Cup in het Duitse Ruhpolding de estafette bij de mannen gewonnen. Lars Helge Birkeland, Vetle Sjåstad Christiansen en de broers Tarjei en Johannes Thingnes Bø waren een maatje te groot voor de rest.

Na de eerste groep atleten zat alles nog uitermate dicht bij elkaar: zeven landen wisselden binnen zes seconden van elkaar. Christiansen werkte zich vervolgens knap los van de Franse topper Martin Fourcade, terwijl acht landen op zo'n twintig seconden om plek drie vochten.

Tarjei Bø werd vergezeld door de Oostenrijker Dominik Landertinger en de Duitser Arnd Peiffer, maar broer Johannes wist het alsnog af te maken. Hij vocht op de schietbaan een fraai duel uit met Benedikt Doll, maar wist de Duitser in de slotronde van zich af te schudden.

Doll kwam namens de Duitsers op dertien seconden als tweede binnen, de Fransman Simon Desthieux klopte de Oostenrijkse slotloper Julian Eberhard in een mooie sprint om de derde plek. België begon met de afscheid nemende Michael Rösch sterk, maar eindigde uiteindelijk als negentiende.