Quintanilla herovert leiding in Dakar

Peterselieman

Pablo Quintanilla heeft in de zesde etappe van de Dakar Rally de leiding bij de motoren heroverd. De Chileen was in de etappe naar San Juan de Marcona 1.52 minuten sneller dan Kevin Benavides en 4.21 minuten op de winnaar van vorig jaar Matthias Walkner.

Voor debutant Lorenzo Santolino was de rally voorbij na een zware crash. Adrian van Beveren stopte om hem te helpen en kreeg de tijd terug. De Zuid-Afrikaan eindigde de dag als vijfde, achter Toby Price. Klassementsleider Ricky Brabec leverde ruim zeven minuten in. Sam Sunderland verloor nog meer doordat hij al snel te maken kreeg met een afgebroken achterrem. Beste Nederlander was Mark Tielemans op plek 34 met 1.34 uur achterstand.

In het klassement is Quintanilla de nieuwe leider met een voorsprong van ruim vier minuten op Brabec. Price staat minder dan een minuut hierachter op plek drie. Beste Nederlander is Thielemans op plek 34 op bijna zeven uur achterstand. Hij is wel de leider in het kistklassement, coureurs die geen hulp van anderen hebben, maar iedere avond zelf moeten sleutelen en niet meer dan een kist met spullen bij zich hebben.