Skiester Vlhova stunt met World Cup-zege op reuzenslalom

heywoodu

Alpineskiester Petra Vlhova heeft voor een stukje geschiedenis gezorgd. De 23-jarige slalomspecialiste heeft in Semmering de World Cup-reuzenslalom gewonnen, de eerste Slowaakse zege ooit op die discipline.

In haar loopbaan, waarin ze vier slaloms won in de World Cup, kwam Vlhova tot vrijdag niet verder dan drie zevende plekken op de reuzenslalom. In de eerste run op de Oostenrijkse sneeuw begon ze in elk geval al goed: ze gaf slechts 0,06 seconden toe op Mikaela Shiffrin, wat plek vier opleverde.

De strijd was uitermate spannend, want thuisfavoriete Stephanie Brunner stond tweede op 0,02 seconden, Ragnhild Mowinckel uit Noorwegen volgde op 0,03 tellen en Anna Veith (+0,12) en Federica Brignone (+0,18) stonden ook nog keurig in de buurt.

In run twee was het Viktoria Rebensburg die grote indruk maakte. De Duitse stond tiende, maar zag de een na de ander er niet in slagen haar tijd te verbeteren en dus bleef ze klimmen. Vlhova dook 0,45 seconden onder de tijd van Rebensburg door, waarna Mowinckel flink terugviel.

Brunner strandde op de vierde plek, een verrassend zwak ogende Shiffrin kwam niet verder dan plek vijf op 0,66 seconden van Vlhova, die zo haar eerste zege pakte. Rebensburg eindigde als tweede, de Française Tessa Worley steeg in run twee van de zevende naar de derde plek op 0,60 seconden.