Van de Pas moet naar huis na slechte partij tegen Dolan

Boris (borisz)

Benito van de Pas is vrijdag uitgeschakeld in de achtste finales van het wereldkampienschap darts van de PDC in Londen. De Brabander verloor kansloos met 4-1 in sets van de Noord-Ier Brendan Dolan.

Van de Pas, die met werkdarts de achtste finales haalde, begon zijn eerste set niet sterk. Dolan miste ontzettend veel dubbels, maar Van de Pas wist de kleine kansjes die hij kreeg niet te benutten. Dolan was scorend beter en liep mede door een 148 en 107-finish in de derse set in naar 3-0. Big Ben redde de eer door de vierde set te pakken. 

In de vijfde set leek Van de Pas zijn draai gevonden te hebben. De Tilburger kwam zelfs op voorsprong na een break op Dolan, maar de Noord-Ier bleef rustig en brak terug. Dolan nam uiteindelijk de vijfde set mee naar huis en won de wedstrijd met 4-1. 

Van de Pas noteerde dan ook een gemiddelde van slechts 86,67 punten per drie pijlen en een dubbelpercentage van 32. Dolan kwam tot 89,77 en 33% op de checkouts. De Noord-Ier treft in de volgende ronde Nathan Aspinall.