Süd-Tirolers domineren fraaie afdaling Bormio

heywoodu

De World Cup-afdaling in het Italiaanse Bormio heeft alpineskiër Dominik Paris zijn tiende World Cup-zege opgeleverd, de negende op de afdaling. De Italiaan won op de ruim drie kilometer lange piste op de Stelvio, waar hij exact een jaar geleden en in 2012 ook al de beste was.

Christof Innerhofer zette aanvankelijk een vlijmscherpe tijd neer, waar Vincent Kriechmayer, Beat Feuz en Bryce Bennett zich op stuk beten. Innerhofer's land- en streekgenoot Paris zat halverwege nog boven zijn tijd, maar op het onderste deel was de bijna 100 kilogram zware spierbundel een stuk sneller en met 0,36 seconden voorsprong kwam hij met de snelste tijd over de finish.

Niemand kwam daar vervolgens nog serieus bij in de buurt. Sterker nog, niemand bleef verder binnen een seconde van Paris, die zo een Süd-Tiroler 1-2'tje aanvoerde, met achter Winnerhofer de Zwitser Feuz op 0,52 seconden op de derde plek.

De wedstrijd werd nog overschaduwd door een zware val van Klemen Kosi. Hoe het met de Sloveen is is nog niet bekend. Mathieu Bailet zorgde met startnummer 47 voor een stunt: de 22-jarige Fransman kwam nog niet verder dan een twintigste plaats, maar wist zich nu zowaar naar plek zes te skiën.