Ondanks overheidschaos blijft defensie VS Kerstman volgen

Floris_Stempel

Alhoewel bijna het gehele Amerikaanse overheidsapparaat met Kerst werkeloos thuis zit, blijft het ministerie van defensie zijn ogen openhouden voor de komst van de Kerstman. Het North American Aerospace Defense Command (NORAD) blijft met vele vrijwilligers het bezoek van de Kerstman volgen.

"Ongeacht de shutdown, zal militair personeel zoals elk jaar, gesteund door 1500 vrijwilligers, de 63-jarige traditie van het volgen van de Kerstman weer mogelijk maken", meldt de defensie-tak van het Amerikaanse leger op Twitter. NORAD wordt betaald door het ministerie van defensie, een ministerie die niet wordt aangetast bij een overheids-shutdown.

NORAD's Santa Tracker volgt de Kerstman op zijn reis over de wereld om in zijn magische arreslee voortgetrokken door rendieren cadeautjes af te leveren. De tracker wordt op 24 december actief. Iedereen kan dan zien waar de Kerstman zijn volgende halte zal zijn en zelfs de verwachte aankomsttijd in elke willekeurige plaats. Verder is het mogelijk om het weer op de Noordpool af te lezen en zelfs de hoeveelheid cadeautjes die zijn afgeleverd door de oude baas.