Renault haalt uit naar Red Bull Racing

Peterselieman

Dat in de Formule 1 motorenfabrikant Renault en Red Bull Racing geen vrienden meer zijn moge bekend zijn. Het seizoen is inmiddels afgelopen en Red Bull maakt de overstap naar Honda, maar niet zonder een trap na te hebben gekregen van de vorige motorenleverancier Renault.

Red Bull pocht met de verbeteringen die er voor Honda aan zitten te komen, maar Renault gelooft er niets van. De Fransen stellen dat de Japanse leverancier nog steeds een achterstand op hen goed moet maken, ondanks de vele uren die erin zijn gestoken om de krachtbron te verbeteren.

Renault-directeur Cyril Abiteboul gooide in Motorsport-Magazin maar weer eens olie op het vuur: "Honda ligt nog altijd 20 Kilowatt (ongeveer 27 PK, red.) achter ons. Ik weet wat Red Bull allemaal vertelt, maar zij verdraaien de feiten en manipuleren de data. Ik snap hun communicatiestrategie best wel, maar het is gewoon niet op feiten gebaseerd." Honda zou zich volgens de Fransman nauwelijks verbeterd hebben in 2018. "Zij hebben zich niet veel meer ontwikkeld. Het afgelopen seizoen lagen ze 20 Kilowatt achter ons en dat is vandaag de dag nog steeds zo."

Red Bull-adviseur Helmut Marko hemelde in de afgelopen weken de Honda-motor flink op en haalde regelmatig uit naar Renault. Ditmaal wil hij nauwelijks reageren. "Daar hoeven we niet eens meer over te discussiëren. Volgend jaar zullen we zien waar we staan. Abiteboul moet zijn dromen maar mooi voortzetten, maar komend seizoen zal het allemaal heel duidelijk worden."