Darter Noppert leidt Lam naar slachtbank bij debuut PDC-WK

heywoodu

Darter Danny Noppert heeft zijn debuut op het wereldkampioenschap van de PDC achter de rug. In het Londense Alexandra Palace maakte de 27-jarige Fries gehakt van Ting Chi Royden Lam uit Hong Kong.

Lam begon prima door de eerste leg te winnen....en dat was het. Met een 95-finish sloeg Noppert terug, waarna hij geen enkele leg meer verloor. Set twee ging dus met 3-0 naar de Nederlander, net als de derde set. Een 97-finish hielp hem op weg in set drie, een snaarstrakke 112-finish bracht hem uiteindelijk de winst. In de tweede ronde mag hij het opnemen tegen de Duitser Max Hopp, met de 32e plek de laagst geklasseerde van de geplaatste spelers.

"Hij viel me eigenlijk wel tegen", reageerde Noppert. "Ik ben blij, wat kan ik zeggen? Het was mijn eerste keer op dit WK en met zulk publiek...een hele grote ervaring, ik kijk uit naar de volgende wedstrijd. Het was een droom om hier te staan, hoewel ik misschien wel wat tegenstand had willen hebben, het was een beetje eenrichtingsverkeer. Tegen Hopp moet ik volle bak gaan, ik weet wat me te wachten staat", aldus de Fries.

Danny Noppert - Royden Lam (Bron: PDC)
Danny Noppert - Royden Lam (Bron: PDC)