Nederland wint eenvoudig van KroatiŽ op EK handbal

TargaFlorio

Nederland heeft ook de laatste groepswedstrijd op het EK handbal gewonnen. De Oranje-vrouwen versloegen Kroatië met 34-23.

Voor de wedstrijd was Nederland al zeker van de winst in groep C. Doordat er niets meer op het spel stond gaf bondscoach Helle Thomsen een aantal basisspeelsters waaronder Nycke Groot, Lois Abbingh en Martine Smeets rust.

Ondanks de gewijzigde samenstelling van het team kwam Nederland al snel op een 4-0 voorsprong. Door slordigheid bij Oranje konden de Kroatische vrouwen de aansluiting behouden. In de slotfase van de eerste dertig minuten wist Nederland alsnog een gat te slaan: 17-10.

Hoogtepunten Nederland-Kroatië op EK handbal 2018 (Bron: Youtube)

In de tweede helft liep Nederland verder uit. Debutant Delaila Amega maakte met acht doelpunten een sterke indruk. Na afloop werd de Noord-Hollandse uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 34-23.

Het Nederlandse team heeft nu drie dagen rust en speelt zondag om 18.00u de eerste wedstrijd in de hoofdronde. In die hoofdronde zijn Noorwegen, Duitsland en Roemenië de tegenstander.